Lezing Eetstoornissen – een andere kijk!


De werking van ons Brein & Eetstoornissen

Hoe kom je aan een eetstoornis? En vooral hoe kom je er weer vanaf? Twee vragen waar je hoofd volledig van vol kan lopen.

In deze lezing bieden wij een andere blik op eetstoornissen. We gaan in op de werking van het brein, op de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen tot volwassenen en hoe een stoornis kan ontstaan.

Inhoud

In deze lezing zullen we stilstaan bij hechting en basisvertrouwen en wat dit te maken heeft met de ontwikkeling van een eetstoornis. We zetten de belangrijkste inzichten uit de prenatale psychologie uiteen en we leggen uit hoe ervaringen gedurende de zwangerschap een inprenting kunnen vormen voor een eetstoornissen later.

En natuurlijk komt hoogsensitiviteit aan bod. De meeste mensen met een eetstoornis blijken zeer begaafd, intuïtief en sensitief te zijn. Wat heeft dit te maken met het ontwikkelen van een eetstoornis. Deze vragen en nog veel meer komen aan bod in een interactieve avond die bedoeld is voor iedereen die zelf worstelt met een eetstoornis, voor ouders, vrienden en familie.

Hoopgevend

De lezing wordt elke keer weer als inspirerend en vernieuwend ervaren. Vaak is er niet veel hoop meer als je na een behandelperiode toch weer bent teruggevallen, of al meer dan tien jaar ziek bent of wanneer je voor de zoveelste keer in het ziekenhuis terecht komt. De inzichten die wij met jullie delen blijken weer hoop te geven!

We laten zien dat de oplossing voor een eetstoornis niet ligt bij diagnose stelling en behandeling van de symptomen. Er is vrijwel altijd sprake van dieperliggende thema’s of problematiek die niet eerder in verband is gebracht met het eetgestoorde gedrag.

 

Problemen kunnen niet opgelost worden op hetzelfde niveau van denken waarop ze zijn gemaakt – Einstein

 

Toepassing/maatwerk

Deze lezing bieden wij regelmatige aan, houd hiervoor onze Facebook pagina in de gaten. Ook geven wij lezingen op aanvraag aan scholen, universiteiten en huisartsenpraktijken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op?

Ik wil meer informatie over deze lezing of een voorlichting op maat